14 okt. 2009

hallon cupcakes



Ingredienser (12 portioner)

• 2 ½ dl vetemjöl
• 1 tsk bakpulver
• 1 nypa salt
• 2 dl strösocker
• 50 g rumstempererat smör
• 2 äggvitor
• 0,8 dl mixade hallon
• 1 ½ dl fil
Fluff
• 2 dl strösocker
• 0,8 dl vatten
• 1 krm pressad citron
• 2 äggvitor
• 1 tsk vaniljsocker

Tillagning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en liten skål.
3. Vispa ihop socker och smör till en fluffig blandning.
4. Tillsätt äggvitorna en i taget under vispning.
5. Tillsätt hallonen under vispning.
6. Varva mjölblandningen med filen (3 omgångar mjöl och 2 lättfil). Vispa till en slät smet.
7. Häll i muffinsformar.
8. Baka i ca. 20 minuter.

Fluff
9.Rör ihop socker, vatten och citron i kastrull och värm på spisen tills det börjar sjuda. 10. Vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret.
11. Häll i lite i taget av den varma sockerlösningen i äggviteblandningen under konstant vispning (häll bara lite sockerlösning i taget, och vänta ½ minut mellan varje gång).
12. Vispa tills fluffet är kallt och fast, c:a 10 minuter.
13. Spritsa på fluffet och ställ i kylen en stund innan servering!

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar